Ga naar "gids" voor alle uitzendtijden

Orde van verdienste voor spreekstalmeester van CV de Opkikkers

05-02-2023

De Opkikkers naar het Sterrengala

De avond na de opkomst van Prinses Jezien en haar adjudant Joost waren we uitgenodigd voor het Sterrengala van de Gaffel Aöskes.
Dit was een bijzondere en spannende avond, want de meesten waren hier nog nooit geweest. Ook mochten Jezien en Joost het podium mee op!

Orde van verdienste

De avond werd nog specialer, want Meindert Barelds, oprichter en spreekstalmeester van CV de Opkikkers, werd geëerd met de Orde van verdienste!

Waarom?

Heel leuk zo'n Orde van verdienste, maar waarom heeft Meindert die nu verdiend?
Heb je even? Hier komt de waslijst met redenen!


Pleevegers

Meindert is al sinds begin jaren zeventig actief betrokken bij de Losserse samenleving. Zo bouwde hij samen met jongeren van clubhuis de Muchte carnavalswagens en was hij in 1973 mede-oprichter van carnavalsvereniging de Pleevegers van en voor personeel van gehandicapteninstelling De LosserHof. Hiervoor organiseerde Meindert feesten voor bewoners en personeel. Ook was hij organisator van de carnavalsoptochten op de De LosserHof. In 1978 was hij adjudant bij de Pleevegers.

In de jaren zeventig en tachtig zat Meindert bij de galacommissie van de Gaffel Aöskes. Hij hielp menig gala organiseren en was actief bij de op- en afbouw.

Na het beëindigen van de Pleevegers bleef Meindert zich bezig houden met het carnaval op De LosserHof, zo was hij mede-initiatiefnemer en oprichter van carnavalsvereniging De Opkikkers, speciaal voor bewoners van De LosserHof. Hier kwam ook een prins, adjudant en gevolg bij. Meindert regelt nog steeds het aanzoek en de begeleiding van de Opkikkerhoogheden. Ook organiseert hij alle activiteiten van de Opkikkers, begeleidt en organiseert de vele uittredens van de vereniging, zoals de contacten naar de Veldmuuskes, het bezoek aan de carnavalsmis in de Maria Geboortekerk, de Losserse carnavalsoptocht en ga zo maar door. Meindert is tevens coördinator van alle vrijwilligers die De Opkikkers begeleiden en de spreekstalmeester bij alle optredens.

Na zijn pensionering bij de LosserHof, is Meindert hier als vrijwilliger verder gegaan. Zo is hij niet alleen actief bij De Opkikkers, maar is hij ook mede-organisator en helper bij verschillende activiteiten op De LosserHof, zoals de kermis en de barbecue. Daarbij is hij begeleider van de bekende drumband Rin Tin Tin van De LosserHof. Meindert begeleidt en organiseert de optredens, het vervoer, de podiuminrichting en dergelijke.

Ook is Meindert actief bij Stichting Goal, hier gaat hij met bewoners van diverse instellingen mee naar evenementen zoals bootreizen, wieler -en hardloopevenementen. Meindert is zelf ook betrokken bij sportieve evenementen. Zo was hij in het verleden organisator van de Losserse Wielerronde, hielp hij bij de Gildehaus Dinkelloop en Dorpsloop in De Lutte en was hij bovendien 20 jaar spreker bij de Snertloop in De Lutte.

Al met al, Meindert is zeer terecht voorgedragen voor de Orde van Verdienste en het is dan ook een zeer prijzenswaardige keuze van het Algemeen Bestuur van de Gaffel Aöskes om de Orde van Verdienste 2023 aan Meindert Barelds uit te reiken!

Dik verdiend dus!

Nou, oordeel zelf, heeft hij hem verdiend? Ik vind van wel. Normaal wanneer je een nieuwsbericht schrijft moet je onpartijdig zijn... Helaas is de schrijver van dienst nogal bevooroordeeld, maar de feiten spreken voor zich. 

Namens CV de Opkikkers en de voltallige LoHo Crew willen wij Meindert van harte feliciteren met de Orde van Verdienste!

Bron: Hallo Losser