Ga naar "gids" voor alle uitzendtijden

Streektaal

Streektaal Radio

Ben Nijkamp heeft een grote passie en dat is streektaal muziek. Binnenkort is het de maand maart en dus de dialectmaand. Mooie gelegenheid om het eens te hebben over Streektaal Radio.


Mijn naam is Ben Nijkamp, geboren en getogen in Losser en heb "Nederlands" geleerd op de lagere school. Mijn taal is en was het Twents. Mijn beroep was Z-Verpleegkundige en ben begonnen op de LosserHof, daarna zo'n 20 jaar op 's Heerenloo-Lozenoord (waar ik echt Nederlands heb geleerd) en toen naar de Pruus naar Schöppingen in het St. Antonius Haus. Daar heb ik tot mijn pensioen 27 jaar gewerkt en heb nu dus lekker veel vrije tijd om nog meer te besteden aan de streektaalmuziek.

Ja, en als je bent opgegroeid in het Twents dan is de link naar Streektaal muziek al snel gelegd. Ik maak al zo'n 45 jaar radioprogramma's. Ik ben begonnen bij de huisomroep Radio Fokko, van 's Heerenloo-Lozenoord in Ermelo. Daarna bij RTV Oldenzaal en Accent FM, de omroep van Losser en Oldenzaal. Daar maakte ik eerst een ander programma maar daar kwam steeds meer streektaalmuziek in. Toen, zo'n 18 jaar geleden werd Streektaal Radio geboren. In het begin met nog niet zoveel streektaalmuziek, want toen moest je alles nog via de post (brieven) of de telefoon doen om aan nieuwe CD's te komen en in contact te komen met de artiesten en platenmaatschappijen.

Bron: Hallo Losser